Barleywine 2019 • 10.5% vol. alc. • 0,33l / White Rabbit (Fehér Nyúl)

32,00 lei

Aceasta bautura este de fapt un vin pe baza de orzoaica in stil american (American Barley Wine), care, spre deosebire de omologul sau englez, are un accent mai puternic de hamei si prin urmare este mai amar. Nu este o bere obișnuită, are un conținut ridicat de extract și are nevoie de timp luni de maturare, care poate fi motivul pentru care puțini berari o produc. Practic, avem două tipuri, unul american, și celălalt englezesc. Cele două tipuri se deosebesc mai ales în ceea ce privește hameiul folosit. Se poate spune că tipul american are un gust mult mai intensiv și greu de hamei, prin urmare mai amar, în timp ce varianta englezească pierde aproape complet aroma hameiului și în același timp amărăciunea.

Cu toate acestea, vorbim de gusturi nuanțate, deoarece ambele tipuri de beri sunt maturate în butoaie de lemn, ceea ce influențează foarte mult gustul final. Barley Wine 2019 înseamnă un vin de orz single malt, deci un tip de malț și un tip de hamei, dar totuși în pahar ajunge un gust destul de complex. Are o culoare mai închisă, spre ruginiu-maro, cu un strat gros, alb. Mirosul este alcătuit dintr-o varietate de arome extrem de bogate, dulci, miere, zahăr caramelizat. Parcă s-ar fi contstruit o fabrică de bere lângă o fabrică de zahăr.

La prima înghițutură domină dulceața, apoi vine zahărul caramelizat, ușoare note de vin roșu, iar la sfârșit ne rămâne amărăciunea provocată de hamei. Pe măsură ce se încălzește își modifică gustul, devin mai plin și mai bogat. Temperatura recomandată de consum ar fi 14-15 °C.UNTAPPD

În stoc

Informații suplimentare

Tip Bere

Barleywine

Manufactura

Volum (litri)

0.330

Alcool

10.5%

Tara

Ungaria