Balla Géza • Kolna • Syrah • 2019 • vin roșu sec • Miniș-Măderat • 13% vol. alc.

55,00 lei

Culoarea intensă roșie-rubinie al acestui vin încântă privirea, iar în pahar vinul etalează arome complexe de fructe negre de pădure, magiun și piper negru. Cu o aciditate vioaie și corp atletic, Syrah 2019 se poate sevi ușor răcit, cu carne roșie la cuptor sau grătar, ca fel principal sau mai elegant cu brânzeturi maturate la finalul mesei.

Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna. Colnele, aceste structuri unice au fost clădiri de diferite dimensiuni în apropierea sau chiar în mijlocul plantațiilor de viță de vie în zona Miniș. În perioada de glorie a colnelor, acestea au avut o forță de coeziune în comunitate. Cele aproape două mii de colne și viața comunității în jurul acestora au făcut parte integrantă din viața Minișului, precum Cadarca, vinurile purpurii închise, dealurile stâncoase, solul vulcanic sau climatul. Ele simbolizează latura umană a terroirului.

Pentru a sublinia această dimensiune umană a locului de origine, am ales pentru gama noastă de vinuri Selection o denumire care însumează într-un cuvânt istoria regiunii, relevanța viticulturii în viața comunității, forța de coeziune a acestora și, în același timp, este unul distinctiv, unic, un nume care simbolizează identitatea locală atât a noastră, cât și a vinurilor.

KOLNA este un cuvânt de origine sârbă și, deși clădirile care poartă numele au dispărut de-a lungul timpului, cuvântul trăiește în rândul comunității, indiferent de limbă, și este folosit exclusiv în regiunea noastră. Este la fel de unic ca și vinurile născute aici.

În stoc (poate fi pre-comandat)

Informații suplimentare

Vin

Roșu

Producător

Balla Géza

Regiune

Miniș-Măderat

Soi

Syrah

Tara

Romania

Tip vin

Sec

Alcool

13%

Volum (litri)

0.750

S-ar putea să-ți placă și…